Pigs In Blue Glue maken Propaganda

Old punx never die.

Nog niet zo lang geleden kwam na meer dan veertig jaar de onvermijdelijke debuutplaat ‘Anger All’ van Pigs In Blue Glue uit. Wat eigenlijk aan het begin van de jaren tachtig van vorige eeuw het levenslicht had moeten zien, werd onlangs door de wonderen der techniek toch nog een feit. De Pigs waren niet dood en begraven, maar door een lange-afstands-wisselwerking tussen Londerzeel en het zuiden van Spanje weer springlevend.

Het gaat volgens de perswoordvoerder zo goed met hen, dat de Pigs na de recente uitverkochte tour op het eiland Fakaofo (vroeger ook wel Bowditch Island genoemd) de plaatselijke Another Great Swindle Studio indoken om een nieuwe single in te blikken. Het eindresultaat laten ze nu op ons los. Op - laten we het lekker nostalgisch houden - de A-kant persten ze postpunksong Propaganda gebaseerd op een tekst uit 1984, die zanger Reinzwein nog opdiepte uit een duister archief. De muziek is dan weer volledig uit de koker van Marx BlueGlue ontsproten. Alphaman op de B-kant is een oldschool punksong met wortels in het heden. Gene zever, rammen en afklokken onder de anderhalve minuut. Meer moet dat niet zijn.

De zwijnen zelf willen zelf nog het volgende kwijt: “Our hanx goes to all the karaoke bars, offering sing-a-longs to our songs”. Maar als we niet karaoke-gewijs kunnen meezingen, hopen we dat de Pigs ons bij een volgende tour zullen verblijden met een optreden “in leevende lijve” op een podium in onze buurt. We kunnen maar dromen, zeker?!?

17 februari 2024
Patrick Van den Troost