Pothamus laat 'Raya' los op de wereld

Er komt een einde aan het lange wachten

In het voorjaar van 2019 startten de Mechelse sludge-/slowcorerockers van Pothamus met een crowdfunding om het eerste full album te kunnen realiseren. ‘Raya’ ziet heel binnenkort het levenslicht.

De band ontstond in 2013 en nam drie jaar later een eerste plaat ‘EP I’ op in de MotorMusic Studio in Mechelen. Hoewel ze best trots mogen zijn op het resultaat, besluit de groep enige tijd later om zichzelf volledig terug uit te vinden. De oude nummers worden overboord gegooid en er wordt naarstig gewerkt aan nieuw materiaal, dat ze eind 2018 aan de fans voorstellen. Codex Pothamus is geboren. Stilaan krijgt de Pothamus-mythologie vorm waarbij de tribale postrock geruggesteund wordt door een visie over het samengaan van het aardse en het etherische. Eind vorig jaar trekt de band zich een weekje terug in de Gam studio in Malmedy, samen met producer Chiaran Verheyden. Het resultaat ziet op 4 december eindelijk het levenslicht.

Het artwork voor zowel vinyl als CD werd ontworpen door Iljen Put. Voor de crowdfunders was er een releaseshow voorzien, maar die kan door de huidige coronamaatregelen niet plaatsvinden. Er werd dan maar een coronaproof afhaalmoment op poten gezet voor de fans om toch nog exclusief van de plaat te kunnen proeven, nog voor de releasedatum. Wie voor de full package van cd en vinyl koos, krijgt meteen een exclusief nummer op de vinylversie: Stefan De Graef, zanger en gitarist bij mede-Mechelaars PSYCHONAUT, zingt de backings mee op Varos .

Als laatste aanloop naar de releasedatum laat de groep dit nummer, het laatste hoofdstuk van ‘Raya’, op ons los.

30 november 2020
Patrick Van den Troost