Premiere: Camilla Sparksss tast grenzen van brutaliteit af

Geen idee waarom iemand Canada zou ruilen voor Zwitserse koebellen en koetjesrepen, maar Camilla Sparkss houdt wel van een beetje pijn.

Wie Camilla Sparkss niet kent: ze werd geboren als Barbara Lehnhoff op 17 december 1983 in Kenora, Canada. Ze werd songschrijver, muzikant en beeldend kunstenaar en bracht vijf jaar geleden haar debuut ‘Following For You The Wild’ uit op On The Camper Records. Ze is bovendien ook bekend van de postpunkband Peter Kernel. In april van dit jaar volgt een tweede soloalbum ‘Brutal’.

Sparksss draait momenteel warm in het voorprogramma van The Young Gods en wij hebben de eerste single uit haar aankomende album in première voor jou. Die heet Womanized en is redelijk intens. “Pain, what a beautiful name”, zijn enkel nog maar de openingswoorden. Dat zegt genoeg.

De clip, geregisseerd door Sparksss zelf samen met Tatum Rush, is gebaseerd op waargebeurde feiten en tast daarenboven de grenzen van brutaliteit en zijn extremen af. Er is geen grijze zone, de beelden zijn heet ofwel ijskoud en combineren horror en psychedelica.

Smaakt dit naar meer? Je kan ‘Brutal’ hier voorbestellen. Shows van Sparkss zijn in onze contreien nog niet gepland.  

22 maart 2019
Marc Alenus