Presale boek Lintfabriek

Van 1982 tot 2007 bevond er zich een internationaal kruispunt voor alternatieve muziek en  een broeihaard van talent in Kontich.

Presale boek Lintfabriek

Nu werd het archief van Het Lintfabriek op punt geteld. Aan de hand van interviews en fotomateriaal wordt het verhaal verteld van verschillende generaties jongeren die telkens opnieuw Het Lintfabriek tot een magische plek transformeerden. Tegelijk is het boek ook een onderzoek naar wat vrijhavens kunnen betekenen in de eenentwintigste eeuw. 

De eerste tweehonderdvijftig exemplaren krijgen een unieke cover van Dennis Tyfus (een gezeefdrukte affiche). Het boek zal rond de vierhonderd pagina's tellen en uitgegeven worden bij Stockmans Art Books.

Vandaag (15 september) gaat de website www.lintfabriek.com online om het project voor te stellen, een eerste impressie van het boek te geven en nog extra herinneringen te verzamelen van mensen die ooit van nabij of ver het gelaagde verhaal van Het Lintfabriek genegen waren. De lancering van het boek wordt verwacht omstreeks maart 2022. Voor 65 euro kan je je van een exemplaar verzekeren op de website.

15 september 2021
Patrick Van Gestel