RESPONS plant nieuwe ep en deelt single

De zanger-rapper deelt een eerste single uit de nieuwe ep.

Over zijn debuutplaat die dit jaar was de Britse pers heel lovend en zo zou het wel eens kunnen dat RESPONS een van de namen wordt die voor 2021 in het oog te houden is. De nieuwe ep van RESPONS wordt getipt om begin 2021 grote dingen te doen.

Deze jongen is niet afkomstig uit een grootstad, maar uit de rustige buitenwijken van Leighton Buzzard. Misschien daarom heeft RESPONS (ook bekend als Billy Crabtree) een kwetsbare aanpak die hem een ​​boeiende rijzende ster maakt. Hij combineert old-school gevoeligheden van artiesten als Loyle Carner of Maverick Sabre, met een toekomstgerichte toewijding. Of het nu gaat om geestelijke gezondheid, empowerment of introspectieve overpeinzingen over het gezinsleven, RESPONS is eerlijk en niet bang om zijn waarheid vast te leggen.

De volgende single uit zijn aanstaande ep; ‘Maisie’ is een subtiel downbeat nummer dat de toewijding van RESPONS om echt te zijn voortzet en de bombastische, melodieuze stijl van zijn invloeden - van Dominic Fike tot Brockhampton - samenbrengt met schroeiende lyrische eerlijkheid.

Over de track zegt hij:  “Ik schreef het nummer na een gesprek met een meisje dat ik een keer echt ontmoette, genaamd Maisie. Ze had veel problemen en worstelde mentaal met dingen. Dat bleef aan mijn ribben kleven. Maar ik draag het ook op aan alle vrouwen die een rol in mijn leven speelden – en zeker aan de vrouwen die ik ken die soortgelijke dingen hebben meegemaakt. De hele boodschap van het nummer is: je bent één op de miljoen, en het komt wel goed."

6 december 2020
Marc Alenus