Reünie voor Bananarama

Het wordt geen Cruel Summer, want de dames van Banarama laten Robert De Niro niet langer wachten op een comeback. Keren Woodward, Sara Dallin en Siobhan Fahey hebben net een ‘Greatest Hits’ uit en koppelen daar een reünietournee aan.

De Britse groep Bananarama pikte begin jaren tachtig aan bij de stroming van de New Romantics. Na een eerste single Aie-a-mwana die werd opgepikt door Fun Boy Three, ging het snel. Het meisjestrio bracht een paar albums uit en scoorde grote hits met It Ain't What You Do (It's the way that you do it)Really Saying Something, Cruel Summer, Robert DeNiro's Waiting, Venus, Shy Boy en Love In The First Degree.

In 1988 stonden Woodward, Dallin en Fahey voor het laatst met zijn drieën op het podium tijdens het gala van de Brit Awards. Woodward en Dallin bleven daarna nog platen maken en af en toe optreden, maar Fahey trouwde met Dave Stewart van Eurythmics en stopte. Later zou ze wel nog deel uitmaken van Shakespears Sister.

Kerstmis 2016 betekende een kentering. De zangeressen legden hun ruzie bij en na een lichte aarzeling ging Fahey akkoord om terug mee op te gaan treden voor vijftien concerten in het Verenigd Koninkrijk dit najaar. Deze zomer staat Bananarama ook op het Nostalgie Beach Festival, maar daar zal Fahey niet bij zijn.

 

25 april 2017
Marc Alenus