RIP Chris Cornell (Soundgarden)

Zanger Chris Cornell, bekend van de bands Soundgarden en Audioslave, is op woensdagnacht lokale tijd in Detroit overleden. Dat meldde de vertegenwoordiger van Cornell. De tweeënvijftigjarige zanger scoorde in de jaren negentig met Soundgarden een hit met het nummer Black Hole Sun De bizarre, apocalyptische muziekvideo werd bijzonder veel op MTV gedraaid. Het album ‘Superunknown’ zou uiteindelijk tien miljoen keer over de toonbank gaan. Als soloartiest schreef hij het nummer You Know My Name voor de James Bond-film ‘Casino Royale’.

Cornell overleed onverwacht. De komende dagen stond zijn agenda vol met optredens.  Zijn familie zou in shock verkeren. Ze wachten op de uitslag van het medisch onderzoek. Voorlopig is de doodsoorzaak dus niet bekend.

Soundgarden werd opgericht in 1984 en groeide uit tot één van de grootste bands van het grungetijdperk. Cornell maakte met Soundgarden zeven albums. De band viel in 1998 uit elkaar, Cornell ging door als soloartiest en maakte zo nog vier studioalbums. Lezers van het Amerikaanse muziektijdschrift Guitar World riepen hem uit tot de grootste rockzanger ooit.

UPDATE:

Later werd bekend dat Cornell zichzelf doodde. Hij verhing zichzelf in zijn hotelkamer van het MGM Grand Detroit na een show van Soundgarden in het Fox Theater. Zijn vrouw had een vriend van de familie gevraagd omzwachtel rond zijn nek.  

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de zelfmoordlijn

 

18 mei 2017
Philippe De Cleen