run SOFA deelt titeltrack van album

Run SOFA is terug met een nieuwe single.

Like That gaat enerzijds verder op het pad van de minimal sounds, waarmee ze hadden geflirt op het debuut ‘SAY’ uit 2018, maar het is evenzeer een terugkeer naar een soort compromisloze postpunk.

Like That is de eerste single van tweede lp ‘Face It’, die ze in samenwerking met de producer Jim Barr (Bristol - Portishead) hebben afgewerkt. En het mag duidelijk zijn: de band is zelfverzekerder en de muziek strakker dan ooit. Een intro heeft Like That niet nodig. Meteen klinkt de grafstem van Antoine Romeo, eerst in het Engels, maar daarna in het Italiaans. Alsof de godfather van de Italiaanse maffia uit Charleroi je toeblaft, ondersteund door een baslijn en een dartel gitaarlijntje van Julien Tassin.

Beïnvloed door Show Me The Body, Sleaford Mods of Slint, maken de twee neven een eigen versie van postpunk en flirten ze volop met de grenzen van het genre. De tracks werden opgenomen in Farrm Studio door Jan Viggria (The Guru Guru), gemixt in J&J Studio in Bristol door Jim Barr (Portishead). 'FACE IT' komt in de herfst van 2021 uit op Cloudshaper (KRANKk, Rare Akuma).

De song is uit sinds vorige week en staat sindsdien natuurlijk in onze daMusic Spot-lijst. De clip is er vanaf vandaag.

29 april 2021
Marc Alenus