Sinead O’Connor in therapie

De Ierse singer-songwriter wil eindelijk komaf maken met haar drugsverslaving en psychische problemen.

Sinead O’Connor in therapie

Daarom zegt Sinead O'Connor (53) alle optredens voor 2021 af en gaat ze een jaar in therapie. De zangeres uit Dublin is door “zes traumatische jaren” gegaan. “Die kwamen dit jaar ten einde, het herstel kan beginnen”, laat ze weten via Twitter. Volgende week begint ze aan haar ontwenning.

De wereldster zit al “een leven lang” aan de cannabis. Dit jaar raakte ze ook “kortstondig verslaafd” aan een andere drug, nadat ze een geliefde had verloren en één van haar kinderen het lastig kreeg. Ze is naar eigen zeggen opgegroeid met trauma’s en misbruik, ging daarna rechtstreeks de muziekindustrie in en heeft “nooit echt geleerd hoe ze een normaal leven moest leiden”. “Ik nam niet de tijd om te genezen. Was er ook niet klaar voor.”

O’Connor excuseert zich tegenover haar fans, maar vraagt ook begrip. In 2022 wil ze de afgelaste tournee alsnog afwerken. In 2019 maakte de zangeres, die inmiddels moslima was geworden en zich laat aanspreken als Shuhada Sadaqat, haar comeback na een pauze van vijf jaar. Begin dit jaar zagen we haar nog aan het werk in Leuven

12 november 2020
Jan Vael