Taylor Swift is de beste Amerikaanse artiest van 2020

Zondagavond 22 november was de avond waarop er even iets anders te melden viel vanuit Amerika dan de verkiezingsstrijd. De 'American Music Awards' werden immers live uitgezonden en enkele van de grootste namen in de muziek gingen naar huis met prijzen.

Taylor Swift is de beste Amerikaanse artiest van 2020

Taraji P. Henson was gastheer van de show vanuit The Microsoft Theater in Los Angeles, die natuurlijk plaats vond met de nodige maatregelen inzake Covid-19.

The Weeknd en Roddy Ricch begonnen aan de avond met elk acht nominaties. Ricch zou er uiteindelijk maar 1 verzilveren voor ‘Favoriet album in de categorie Rap/ Hiphop’. The Weeknd zou met drie prijzen naar huis mogen: ‘Favoriete song in de categorie pop/rock’, ‘Favoriete mannelijke artiest in de categorie soul/ r&b en ‘Favoriete album in diezelfde categorie.

En de vrouwen? Die deden het niet slecht, ook in gemengde categorieën. Doja Cat won ‘nieuwe artiest van het jaar’ en Becky G won ‘favoriete vrouwelijke Latin-artiest’, een gloednieuwe categorie bij de AMA's.

‘Artiest van het jaar’, de hoofdprijs van de avond, ging naar Taylor Swift dankzij haar prima album 'Folklore'. Swift zei dat ze de prijs niet persoonlijk kon accepteren omdat ze bezig was met het opnieuw opnemen van haar oude muziekcatalogus, die onlangs werd verkocht. Swift won ook ‘muziekvideo van het jaar’ en ‘favoriete vrouwelijke popartiest’. Daarmee zette ze het record voor de meeste AMA-carrièreoverwinningen van één artiest op 32.

23 november 2020
Marc Alenus