Tien nieuwe namen voor Alcatraz

Die vreselijke ziekte is nog niet verslagen, maar aan de horizon verschijnen toch de eerste hoopvolle tekenen van een terugkeer naar normale omstandigheden.

Tien nieuwe namen voor Alcatraz

En dat hebben ze ook bij Alcatraz begrepen, want de voorbereidingen voor editie 2021 zitten weer op kruissnelheid. Achter de schermen, maar ook ervoor.

Er werden namelijk tien nieuwe namen toegevoegd aan de al indrukwekkende reeks van de gecancelde 2020-editie. Onder de namen alvast één headliner: Epica. De band brengt met ‘Omega’ eind februari een nieuw album uit en zoals het er nu naar uitziet, komen ze die plaat ook voor het eerst live aan het Alcatraz-publiek voorstellen. Met Vio-lence, Exodus en Artillery wordt er een een extra boost gegeven aan de reeds reeks thrashbands die eerder al waren aangekondigd. Oude rotten Raven en Loudness brachten allebei in 1981 de debuutplaat uit en komen de veertigste verjaardag daarvan op Alcatraz vieren.

Een band die traditionele metal ook hoog in het vaandel draagt, is het Canadese Unleash The Archers onder leiding van de opvallende verschijning van frontvrouw Brittney Slayes. Deathmetal is er met Baest, uit Denemarken. Nog uit het hoge noorden komt Sólstafir, die met aparte post-rock-'n-metal voor de pakkende noot zullen zorgen. En last but not least is er onze eigen Fleddy Melculy

De organisatie zal binnenkort nog meer bands bekendmaken. Tickets zijn al volop verkrijgbaar. En speciaal voor de feestdagen kan je ook voor een vriend(in) het ultieme cadeau, de Alcatraz-cadeaubon, bestellen.

28 november 2020
Bert Gysemans