Vandenberg is terug

En ze schopten het meteen tot één van de opvallendste bands in de lijvige line-up van Alcatraz.

Vandenberg is terug

Vandenberg, de band door gitarist Ad(je) Vandenberg opgericht in 1981, bracht tussen 1982 en 1985 drie officiële albums uit, waaruit Burning Heart het in 1983 tot internationale hit schopte. De stekker werd uit Vandenberg getrokken toen In 1987 de gitarist na veel aandringen van David Coverdale besloot toch toe te treden tot Whitesnake. Hij maakte uiteindelijk dertien jaar deel uit van wat als de beste line-up van Whitesnake (met ook nog Steve Vai) wordt gezien. 

Terug thuis werd er in 2004 de dubbelaar 'The Definitive Vandenberg' uitgebracht en besloot de band na twintig jaar de studio in te gaan om een orkestrale versie van Burning Heart op te nemen met een eenmalig live optreden tijdens een Nederlandse televisieshow als gevolg.

Er volgde een rechtzaak over het gebruik van de naam Vandenberg, toen de vroegere bandleden er lucht van kregen dat Ad terug in de studio zat om een album op te nemen, maar de rechter stelde Ad Vandenberg in het gelijk. Met Manic Eden en Vandenberg’s Moonkings leverde de man fijne albums af en stond hij geregeld op de podia. 

Nu wist hij een reeks klassemuzikanten rond zich te verzamelen: Ronnie Romero (zang, bekend van de meest recente line-up van Ritchie Blackmore’s Rainbow), Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) op bas en Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) op drums. Voor de live shows gaan drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen van de partij zijn. Twee nummers (zie hieronder) werden ondertussen al voorgesteld. Nu is het dus gewoon aftellen naar Alcatraz. 

 

26 maart 2020
Bert Gysemans