Walter Verdin is terug

Er is weer iets van Walter Verdin.

Veertig jaar geleden stond Er Is Iets van Walter Verdin op nummer één stond in de Vlaamse top 10 en misschien hoorde u het al: het nummer is sinds kort weer op de radio in een herwerkte versie van zangeres RIET samen met Bart Peeters.

Ook in 1980 verscheen Storingen van Walter Verdin zijn project Specimen & The Rizikoos op de belpopverzamelaar ‘Get Sprouts’. Het nummer - met een belangrijke vocale rol voor acteur Josse De Pauw - verkreeg een cultstatus doorheen de jaren en de originele vinyl single Storingen is heel erg gegeerd onder verzamelaars. Specimen & The Rizikoos bestond verder ook uit Jean-Marie Aerts, Stoy Stoffelen en Karel Vereertbrugghen.

Ter ere van het dubbele jubileum vond BLP Records het een mooie gelegendheid om beide nummers opnieuw op vinyl uit te brengen in de vorm van een 12” maxi met op de A-kant Er Is Iets en op de B-kant Storingen. Het hoesontwerp (een mash-up van de originele hoezen) is van de hand van Walter Verdin zelf. De plaat verschijnt op 13 november in een gelimiteerde oplage van driehonderd exemplaren op rood transparant vinyl.

Eerder deze week raakte ook bekend dat het modehuis GUCCI voor de campagne van de 'Epilogue'-collectie gebruik zal maken van Mani Meme, een song van Walter Verdin zijn groep Pas De Deux.

30 oktober 2020
Marc Alenus