Will Butler haalt ferm uit op nieuwe single

Hij deelde een derde single uit zijn aankomende album.

Zoals bekend brengt Will Butler, de Canadese multi-instrumentalist en lid van Arcade Fire binnenkort (25 september) zijn tweede soloalbum ‘Generations’ uit. We krgen al Close My Eyes en Surrender uit die plaat voorgeschoteld en nu is er de derde gang van het menu.

En Bethlehem is een stevige gang, die derde, geen luchtig tussendoortje, maar een punkig hapje dat naar alle kanten tegenkronkelt op je bord, maar toch – hoe kan het ook anders?– redelijk intellectueel is.

De song is immers gedeeltelijk gebaseerd op The Second Coming, een gedicht van die andere William Butler: Yeats. “What rough beast, its hour come round at last/ Slouches towards Bethlehem to be born?” refereert Butler aan het gedicht uit 1920. Tegelijk is de song geïnspireerd door de verkiezing van Trump. Zo te horen was Butler serieus boos en teleurgesteld toen hij de uitslag vernam.

Zoals eerder gemeld was ook Arcade Fire bezig aan een nieuwe plaat, maar drummer Jeremy Gara trok naar Australië voor zijn nieuwe plaat ‘Passerine Finale’ en hij zit daar vast. Door corona is Canada gesloten voor al wie uit Australië komt.

 

17 september 2020
Marc Alenus