MARIS - Spanningsveld

Nona Kunstencentrum, 25 augustus 2021

MARIS - Spanningsveld

Dit najaar verschijnt ‘By Virtue Of The Absurd’, het tweede album van MARIS. De band rond zangeres Mariske Broeckmeyer gaat die periode eveneens op tournee met JazzLab. Als voorbereiding op die optredens speelde de groep in Kunstencentrum Nona in Mechelen een try-out concert voor een beperkt publiek. 

MARIS staat voor avant-gardepop, die zowel geïnspireerd is door jazz en improvisatie als door het sferische experiment, dat we van de Scandinavische scene kennen. Popmuziek ook, die je meezuigt in een spanningsveld tussen elektronica en hypnotiserende ritmes.

Na de debuutplaat ‘On Gods And Other Things’ uit 2016 werkte Mariske voor de nieuwe plaat nauw samen met Silke Blankers. Om de plaat muzikaal verder in te kleuren werden ook Laurens Smet en Louis Evrard opgetrommeld. Thomas Jillings maakt het plaatje compleet tijdens de live concerten.

De songs kregen rustig de tijd om open te bloeien. Zoals All These Desires, een tweeluik dat met een majestueuze, jazzy drumsolo aan elkaar gelinkt wordt. Somsde hoor je de Scandinavische invloed, die soms deed denken aan het betere werk van Björk, hetgeen niet mag verbazen, gezien Mariske enige tijd in Ijsland doorbracht. Ook de zeer binnenkort te verschijnen single Happy Fatalism wist ons best te bekoren.

In november en december gaat de groep op tournee en kan je hen zien in Mechelen, Oostende, Leuven, Kortrijk en Gent.

MARIS @ Kunstencentrum Nona - 25/8/2021

26 augustus 2021
Patrick Van den Troost