Red Bull Elektronica Awards aangepast aan Covid

Ook hier gaan ze online.

Red Bull Elektronica Awards aangepast aan Covid

Met de nadruk op elektronische muziek (dance, elektronisch, pop, hiphop) eren de Red Bull Elektropedia Awards ook dit jaar muzikanten die nieuwe nummers, ep's en - jazeker - albums hebben uitgebracht in 2020. De vijfenveertigkoppige muzikale jury heeft de afgelopen twaalf maanden naar meer dan tweehonderd albums en ep’s en duizend singles en remixes geluisterd. Wel is het aantal categorieën uitzonderlijk teruggebracht van negentien naar tien.

Ter ondersteuning van de live-sector organiseert Red Bull Elektropedia ook een veiling ten voordele van LIVE2020. Tien dagen lang kan het publiek bieden op exclusieve producten van voormalige winnaars en genomineerden als Amelie Lens, Charlotte Adigéry, Zwangere Guy, Charlotte de Witte, Oscar And The Wolf, Le Motel en Lefto. 

Op woensdag 25 november worden de awards dan uitgereikt. Niet in Flagey, zoals voorheen, maar online. Op de sociale netwerken van Red Bull Elektropedia, maar ook op de netwerken van een reeks festivals en muziekclubs, waaronder Dour, Pukkelpop, Couleur Café, Rampage, Paradise City, Horst, Fuse, Kompass en Rockerill kan je daarvoor terecht.

De nominaties voor de Red Bull Elektropedia Awards worden maandag 2 november bekend gemaakt.

9 oktober 2020
Marc Alenus